Kernwaarden

Normen en waarden

Hoewel wij een duidelijke christelijke overtuiging hebben en zijn betrokken bij de kerk, dringen wij ons geloof niet op. Het is wel duidelijk zichtbaar in ons doen en laten en we zijn daarop aanspreekbaar. We verwachten dat de aan ons toevertrouwde kinderen en het netwerk om hen heen, rekening houdt met onze normen en waarden.

3x een R 

Rust, regelmaat en reinheid. Dit is voor ons een van de basiswaarden.
Rust: wanneer je voldoende slaapt/rust, dan presteer je beter en ben je vaak gezonder. 
 

Regelmaat: raakt je biologische klok te vaak ontregeld, dan stijgt de kans op gezondheidsproblemen. 

Reinheid: persoonlijke hygiëne is erg belangrijk, niet alleen lichamelijk, maar ook die van je leefomgeving. We zeggen niet voor niks, een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd. 

Waardering en rekening houden met: 

Waardering, niet omdat iemand iets bijzonders doet, maar waardering van wie iemand is, voor iemands eigenheid. Het heeft daarom ook veel te maken met erkenning. Uitstralen dat een ander ertoe doet.  

 

 

Eigenwaarde 

We proberen het kind/de jongere zoveel mogelijk zelf te laten doen. Denk hierbij aan zelfverantwoordelijkheid, je mening durven geven, jezelf leren ontdekken, respect voor jezelf, vergroten van je zelfvertrouwen. 

 Samenwerking 

Ouders en familie zijn een belangrijk onderdeel in het leven van een kind/de jongere. Wij proberen zo goed als mogelijk samen te werken met het systeem. Wanneer het systeem positief tegenover het gezinshuis staat, dan vergroot dit de kans op slagen. Wij als gezinshuisouders voelen en zijn niet beter dan de ander en zoeken hierom samenwerking, ook al zijn de uitdagingen soms emotioneel en erg ingewikkeld. Het belang van het kind/de jongere moet centraal staan.