Wie zijn wij

Wij zijn Gerjan en Martine Wolf. Gerjan is geboren in 1979 en Martine in 1982. Wij hebben jarenlange ervaring in de (jeugd) zorg en het werken in het onderwijs. Britt en Tess zijn onze biologische dochters. Britt is geboren in 2006 en Tess in 2008. Wij zijn in augustus 2022 gestart met het gezinshuis. Ook hebben wij twee honden, een boeren fox en een Siberische Husky. En Tess heeft een konijn. In onze achtertuin lopen ook kippen. Al sinds het begin van ons trouwen hebben wij de wens gekoesterd om anderen te helpen die dat nodig hebben.

Voor ons past een gezinshuis het beste bij onze wens om kinderen bij te staan en ons leven vorm te geven. Met een gezinshuis hebben we de mogelijkheid om echt het verschil te maken bij de kinderen. We kunnen hen 24 uur per dag ondersteunen en opvoeden. We kunnen zo een (h)echte band opbouwen en hen begeleiden naar hun volwassenheid. Ten opzichte van een leefgroep geeft dit belangrijke voordelen voor de kinderen/jongeren. Zij hebben te maken met ons als vaste opvoeders die hen echt kunnen gaan kennen en de zorg kunnen aanpassen op de wensen van het individuele kind/jongere.

Wij doen ons werk met de gedachte dat God ons deze mogelijkheid en capaciteiten heeft gegeven. Wij benutten deze door kinderen/jongere te helpen en ze onderdak en een veilig en warm gezin te bieden. Op het moment van schrijven wonen er vier jongeren bij ons in huis: 1 van 4 jaar, 1 van 6 jaar , 1 van 10jaar en 1 van 14 jaar. Onze christelijke levensstijl houdt in dat we wekelijks naar de kerk gaan en dat er aan tafel wordt gebeden. Uiteraard helpt onze geloofsovertuiging mee aan het opbouwen van een veilige omgeving met respect en liefde voor elkaar. Ook kinderen zonder christelijke opvoeding of geloofsovertuiging zijn bij ons van harte welkom, wij passen de begeleiding hier zo nodig op aan. Op dit moment zit ons gezinshuis vol en hebben wij geen plek vrij.

Wij wonen in Dedemsvaart, in de gemeente Hardenberg. Dedemsvaart heeft zo’n kleine 13.000inwoners. Het centrum is niet al te groot, maar wel gezellig. In Dedemsvaart zijn meerdere sportverenigingen. Ons huis staat op de hoek van de straat, het is een vrijstaand huis. Het huis heeft 7 slaapkamers, 2 badkamers, een grote speel/ontvangstruimte en grote woonkamer met een keuken. Om het huis is ruimte genoeg om te spelen/voetballen en om je even terug te trekken.